افزایش مصرف سوخت یکی از اصلی ترین مواردی هست که اکثر افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. برای بررسی این مشکل علت های مختلفی وجود دارد که به بررسی آن میپردازیم .
1- لاستیک خودرو
هنگامی که باد لاستیک ها کم باشد اصطکاک لاستیک با سطح آسفالت بیشتر میشود و موتور به نیروی بیشتری برای حرکت خودرو نیاز دارد در نتیجه مصرف سوخت بیشتر میشود توصیه میشود حداقل در ماه یکبار باد لاستیک خود را چک کنید.
2-کثیف بودن فیلتر هوای خودرو
فیلتر هوای نقش بسیار مهمی در مصرف سوخت خودرو دارد در صورت کثیف بودن این فیلتر هوای ورودی موتور کمتر میشود و ECU به انژکتور ها دستور پاشش سوخت بیشتر میدهد و در نتیجه مصرف سوخت بالا میرود . فیلتر هوا ارزان قیمت است توصیه میشود در هنگام تعویض روغن حتما این فیلتر را عوض کنید در صورتی که در مناطق دارای گرد و غبار زیاد هستین زمان تعویض فیلتر هوا را زودتر انجام بدهید.
3- حالت رانندگی و تاثیر در مصرف سوخت
مصرف سوخت بصورت طبیعی در حالات مختلف رانندگی متغیر هست به عنوان مثال :
رانندگی در روزهای با ترافیک سنگین مصرف سوخت را شدیدا افزایش میدهد.
رانندگی در خارج از شهر مخصوصا در آزادراهها و بزرگ راه ها کاهش پیدا میکند.
رانندگی در داخل شهر مصرف سوخت را نسبتا افزایش میدهد.
به موارد فوق مصرف سوخت ترکیبی گفته میشود که میتوانید در دفترچه خودرو خود مقدار مصرف ترکیبی خودرو خود را مطالعه کنید.
4-روغن موتور
استفاده از روغن موتور مناسب و یا مقدار کمتر یا بیشتر روغن موتور بر روی میزان مصرف سوخت تاثیر دارد لطفا هر مدت یکبار سطح روغن موتور خود را بررسی کنید و هنگام تعویض روغن موتور از روغن مناسب خودرو خود استفاده نمایید
پایین بودن شیشه های خودرو در سرعت بالای 80 کیلومتر باعث میشود وضعیت آیرودینامیک خودرو را با مشکل مواجه شود . مقاومت خودرو را در برابر حرکت افزایش میدهد که خود باعث افزایش میزان مصرف سوخت میشود.
6-روشن کردن کولر خودرو
کمپرسور کولر خودرو قدرت خودرو را از موتور خودرو از طریق تسمه کولر دریافت میکند هنگام روشن کردن کولر خودرو به علت اینکه حدودا 20 درصد قدرت موتور گرفته میشود موتور نیاز به تولید نیروی بیشتری دارد در نتیجه مصرف سوخت افزایش پیدا میکند
7-خرابی استپر خودرو
خرابی استپر علاوه بر کاهش شتاب اتومبیل، گاز نخوردن ماشین، خاموش شدن آن با رها کردن پدال، بد روشن شدن در هوای سرد و… منجر به افزایش مصرف سوخت نیز خواهد شد.
8-تاثیر خرابی سنسور اکسیژن در مصرف سوخت
سنسور اکسیژن وظیفه اندازه گیری میزان اکسیژن سوخته نشده در گازهای خروجی را بر عهده دارد. این قطعه که در قسمت خروجی دود حاصل از احتراق قرار دارد، در صورت خراب شدن، اطلاعات غلطی را به کامپیوتر خودرو می فرستد. در نتیجه میزان مصرف و پاشش سوخت بالاتر می رود.
9-گرفتگی کاتالیزور
زمانی که کاتالیزور گرفته باشد، گازهای خطرناک و سمی حاصل از احتراق به صورت کامل خارج نشده و فشار دود برای خارج شدن بیشتر می شود. زمانی که دود بخواهد با فشار بیشتری خارج شود نیاز به بالا رفتن توان موتور است. همین امر موجب می شود مصرف سوخت بالا برود.
10-خرابی و ایراد در شمع و وایر شمع ها
شمع ها وظیفه جرقه زدن و مشتعل کردن گاز متراکم در پیستون را دارند . وظیفه کوئل ها تبدیل و رساندن برق باتری به شمع ها ، جهت جرقه زدن است و برق کوئل ها توسط وایر به شمع ها میرسد در صورت مشکل در شمع ها و وایر آن مکانیزم جرقه زنی با مشکل مواجعه و در نتیجه مصرف سوخت بالا میرود
پیام بگذارید